Çevre Makaleleri
Çevre ile ilgili 40 yazı bulunmaktadır. Sayfa: 2

Kömür, fosil yakıtlar arasında en çok kullanılan bir madendir. Elektrik üretimi için termik santrallerde kullanılan en önemli yakıttır.

Lületaşı, Eskişehir’in en önemli simgesidir. Yumuşak ve işlenebilir yapısı sebebiyle sanat eseri birçok figür ve objenin ana maddesidir.

Greenpeace, çevre sorunlarının çözümü için düzenledikleri çeşitli eylem ve kampanyalarla kamuoyu oluşturan uluslararası bir çevre örgütüdür.

Söğütgiller (Salicaceae) ailesine ait odunsu bir bitki olan kavak ağacının en önemli özelliği çabuk büyümesidir. Sürgün verme özelliğine sahip olan bu ağacın en iyi yetişme alanları dolma araziler ve akarsu ...

Hurma ağacı, insanın yapısı ile çok büyük benzerlikler gösteren bir ağaçtır. Hurma meyvesi "bitkiler içinde en mükemmeli" olarak nitelenir.

Ardıç ağacı; üreyebilmesi için ardıç kuşuna muhtaç olan bir ağaç türü. Ardıç meyvesinin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor.

Ametist taşı, asil ve cazibeli duruşu ile en gözde doğal taşlar arasında yer alıyor. Bir taştan 'bekleyemeyeceğiniz' ne varsa Ametist'te bulabilirsiniz.

Meşe ağacı; meyvesi palamut, tohumu pelit, yaprağı, kabuğu, odunu ve yosunu ile adeta her derde deva bir ağaç. Her alanda meşeden izler var!

İncir ağacı, insanlık tarihinden daha eski bir tarihe tanıklık etmiş bir ağaç. Bazı ekoloji uzmanlarına göre incir ağacı yok olursa canlı hayatı yok olur.

Sedir ağacı, tarihi milattan önceye dayanan ve birçok faydası bulunan bir ağaç türü. Dünyanın en yaşlı sedir ağacının Türkiye'de bulunduğu iddia ediliyor.

Doğal taşlar için "Her taşın altında on marifet var" deyimini kullansak yeri var. Bu taşlardan biri olan Barit taşını tanımak ister misiniz?

Yerkürede doğal taş ailesinden ilk olarak Bazalt taşının oluştuğu tahmin ediliyor. Lavların doğadaki bir versiyonu olan Bazalt, çok işe yarıyor.

Andezit taşı, Selçuklu'lardan günümüze kadar yapı sektörünün gözde 'yapı taşlarından' biri. Artık dekorasyon uygulamalarının olmazsa olmazı...

Normalin üzerinde bulunan yabancı maddeler, ekolojik dengenin bozulması ve havada olmaması gereken maddelerin havaya karışmasına hava kirliliği denir.

Türkiye'de Kentsel Dönüşüm kentlerde oluşan çarpık yapılaşmaların fiziksel ve sosyal bozulmaların çevre düzenlemelerin çözümü olarak görülmektedir. '' Kentsel Dönüşüm'' kavramı kentsel planlamanın önemli bir ...
Avrupa Birliği’nin 1985 yılında oluşturduğu ‘Yeni Yaklaşım’ çerçevesinde uygulanan bir sağlık ve güvenlik işareti olan CE işareti, ürünlerin teknik yapılarına ilişkin mevzuatın daha basit ve anlaşılır olması ...
Kimyasal bir element olan altın ...
“Asit Yağmuru” terimi, atmosferde normal miktarlardan daha fazla nitrik ve sülfürik asit içeren kuru ve yaş çökeltilere verilen genel bir isimdir. Öncülleri olan ve asit yağmurları için gerekli kimyasal ...
Küresel ısınma, Dünya'daki atmosferin ve okyanusların ortalama ısısının kademeli olarak artma durumunu açıklamak için kullanılan terimdir. Dünya, yaşanan son bir milyar sene içerisinde, hemen hemen iki yüz ...

İglo, İnyupikçe “ev” anlamına gelen kelimedir. Bazı eskimoların sürekli olarak bazılarının ise sadece av dönemlerinde geçici olarak içerisinde yaşadıkları yaşam birimleridir. Kısaca sıkıştırılmış karlardan ...