Makaleler

444’lü Numaralar Nasıl Alınır?

Yazar: Hakan Kutluay
444’lü Numaralar Nasıl Alınır?

Müşterine özel ve ciddi bir firma imajı yaratmak isteyen kurumsal firmaların kullanmayı tercih ettiği 444 ön kodlu numaralar, Türkiye’nin her yerinden kolayca ulaşımı sağladığı için sıklıkla karşılaştığımız numaralardır. 

Özellikle bankaların çağrı merkezi uygulamalarıyla birlikte müşterilerine daha rahat ulaşımı vadetmesi amacıyla kullanımı yaygınlaşan 444’lü numaraların kullanım koşulları aşağıdaki gibidir;

  • 444’lü numaraların sağlayıcısı Türk Telekom’dur. Bu yüzden 444’lü numara isteyen kurumun Türk Telekom’a başvurması gerekir.
  • Özel servis numaralarından yararlanabilmek için tüzel bir kişiliğin olması gerekir. Şirket, kurum vs. Olmayıp, icra ettiği işle ilgili numara almak isteyen kullanıcıların ise vergi levhasına ve imza beyannamesine sahip olması gerekir.
  • 444’lü numaraların çalışabilmesi için, sahibi olan kurumun en az 5 adet telefon hattına sahip olması gerekir.
  • Ücretlendirmesi de diğer telefon hatlarından oldukça farklıdır. Öncelikle tek seferlik ödenen ücretler bulunmaktadır. Hatların her biri için 189 TL’lik bir bağlantı ücreti bulunmaktadır. Bağlantı ücretine ek olarak alınacak numaraya göre değişiklik gösteren bir de erişim ücreti bulunmaktadır. Bu ücretlendirme 4 değişik şekildedir.

  1. Alacağınız numaranın son üç ya da dört hanesi aynı sayıdan oluşuyorsa sabit olan 919 TL’lik erişim ücretinin on katı ödenir. (Örnek; 444 22 22, 444 0 777 gibi) 
  2. Alacağınız numaranın ikişer rakamı aynı sayıdan oluşuyorsa erişim ücretinin altı katı ödenir. (Örneğin; 444 22 33, 444 05 05 gibi)
  3. Sizin seçeceğiniz bir numara için erişim ücretinin dört katı ödenir. (Örneğin; 444 BRCU yani 444 2728 gibi) 
  4. Otomatik bir numara seçilecekse ise sadece erişim ücreti ödenir.

Tek seferlik ücretlere ek olarak, seçilecek tarifeye göre aylık ödenecek bir meblağ da bulunmaktadır. Aylık ücretler kullanılan telefon hattı sayısıyla yani beşle çarpılarak hesaplanır. Hatların nakil ücreti ise 7,5 TL’dir. Ayrıca binde on üç olarak hesaplanan bir de damga vergisi ücreti vardır.

  • Kullanılacak hatların aylık sabit ücretleri istenildiği zaman değiştirilebilir. 
  • 444’lü numaraların devri mümkün değildir, ancak kullanmaya devam etmek üzere başka bir yere nakil edilmesi mümkündür. 
  • Başvurusu yapılan 444’lü numaraların bağlantısı 2 gün içerisinde yapılabilmektedir.
  • 444’lü numaranın tahsis edilmesinden sonraki 3 aylık döneminde kullanımı olmazsa numaralar iptal edilir.

444’lü Numaraların Avantajları

  • 444’lü numaralar yönüne yapılan aramalar normal şehirler içi tarifesiyle ücretlendirilir. Kullanıcıların ücretsiz dakikaları ya da paketleri varsa bu numaraları ücretsiz arayabilirler. 
  • Kolayca hatırlanabildikleri için büyük firmalar için kolaylık sağlar.
  • Birden fazla çağrı merkezi olan kuruluşların, aramaları ayırt edip istenilen çağrı merkezine yönlendirmesine fırsat verir.
  • Numaraya bağlı hatların bağlantısı hızla yapılır.

İlgili Makaleler

Yorumunuzu Paylaşın