Makaleler

Anasayfa

Hakkımızda

Yardım

Yasal Konular

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Kendinizi Hasta Hissetmeniz ? Tedavi Edilebilir mi?

Eğer sigarayı henüz bırakmışsanız veya bırakmayı düşünüyorsanız, kendinizi hasta hissetmeniz ve diğer belirtiler hakkında endişeli olabilirsiniz.Bıraktıktan günler sonra veya son sigaranızdan bir gece sonra olabilir. Ve bir dakikadan haftalara kadar devam edebilir.

Bıraktıktan Sonra Neden Hasta Hissederiz?

Nikotin almadığımız zaman, midemizdeki o bulantı hissini yaratan birçok faktör biraraya gelir. Öncelikle, nikotin güçlü bir uyarıcıdır. Bu da sinir sistemimizin, midemizin ve bağırsaklarımızın aşırı tepki vermesine neden olur.

Sonunda, bedenimiz bedelini öder. Nikotin yokluğunda, hormonlarımız ve vücut kimyasallarımız dengesizleşir. Bu da mide bulantısına neden olur.

Nikotin yokluğunda mide bulantısının bir diğer faktörü de kan şekerimizdir. Sigara içtiğimizde vücudumuz, nikotinin kanımızda neden olduğu imyasal reaksiyonlara kendini ayarlar. Bırakınca, tekrar ayarlaması gerekir ve düşük kan şekeri belirtileri olabilir. Bu da mide bulantısına ve baş ağrısına neden olabilir.

Ek olarak, nikotin şunlara neden olabilir veya katkı sağlayabilir:

  • Delik mide sendromu
  • Mide ekşimesi
  • Ülser
  • Bağırsak kasılması sendromu
Bu tecrübeler kişiden kişiye değişir. En kötü durum senaryolarında, birkaç insan haftalar süren ve her sabah daha da güçlenen belirtiler rapor etmişlerdir. Fakat genellikle, bir hafta kadar sonra, vücudumuz normale dönünce bunlar kaybolur.

Nikotin Yokluğu Mide Bulantısına Neden olur

Nikotin yokluğunda oluşan mide bulantısını gidermek için birkaç seçeneğiniz var. En çok tercih edileni reçete tedavisidir. Bunlar bazen etkili olurken, bazen de birçok yan etkileri olabiliyor.

Bazılarımız birkaç basit diyet değişikliğini yeterli bulur. Ballı yeşil çay içmek, hafif, sağlıklı ve kolay sindirilebilir yemekler yemek bıraktıktan sonra oluşan bulantıyı kesmek için yeterli olabilir.

Sigarayı bırakma programları gittikçe daha da artıyor. Bu sistemler hem psikolojik hem de fiziksel bağımlılıkları hesaba katıyorlar. Problemi doğru analiz ederek, bulantı, endişe, depresyon, kriz gibi ve daha birçok bırakma belirtileri ortadan kaldırılabilir.

İlgili Makaleler