Makaleler

Anasayfa

Hakkımızda

Yardım

Yasal Konular

Oje Kurutma Yöntemleri Nelerdir?

yazar: dilek ılgaz

Günümüzde gerek iş hayatı, gerek sosyal yaşamda oje kadınların vazgeçilmezidir. Bakımlı eller ve tırnakların güzelliğini oje ile ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle son dönemde moda ve trend sitelerinde yer alan kombinasyonların içerisine, uygun oje önerileri de eklenmektedir. Oje sürmeden önce, tırnakların lekesiz, temiz ve özenli törpülenmiş olması gerekir. Bakımsız el ve tırnakları oje sürerek kurtarmak imkansız olduğu gibi daha da itici bir görüntü oluşabilir. Bu nedenle tırnak bakımına özen gösterilmeli, tırnaklarda problemler varsa evde yapılabilecek bakım kürleri veya eczanelerden elde edilebilecek bakım kremleri, yağları vs ile tırnaklar güçlendirilmelidir. Tırnaklarınızda çeşitli sebeplere bağlı olarak lekeler yada sararmalar varsa haftada bir limon ile ovarak tırnaklarınızı daha sağlıklı bir görüntüye kavuşturabileceğiniz gibi güçlenmesini de sağlamış olursunuz. Oje, bakımlı ellerin olmazsa olmazıdır ama kurutması da zaman alıcı bir iştir. Oje kurutmak kışın ayrı yazın ayrı zordur. Günlük koşturmaca içinde oje sürmek, bir de üstüne kurumasını beklemek lükse girmektedir. Özellikle de kuruduğunu sandığınız anda ojelerinizin kıyafetlerinize buluşması yada bozulmasını görmek kabus gibidir. Pratik çözümlerle, ojenizi çok kısa sürede kurutabilirsiniz.

Oje sürmenin püf noktaları: Oje sürmeye başlamadan önce tırnakların kuru ve temiz olmasına özen gösterilmelidir. Kullanacağınız oje ne renk olursa olsun öncelikle bir kat şeffaf cila sürmeniz,hem oje renginizi daha net ortaya çıkarır, hem de kullandığınız oje koyu bir renkse çıkarırken tırnaklarınızda leke kalmamasına yardımcı olur. Ayrıca ojenizi sürdükten sonra, yine bir parlatıcı ile ojenizi sabitleyebilirsiniz. Böylece tırnak uçlarınızda ki ojeler deforme olmayacak, siz ojenizi çıkarana kadar tırnaklarınızda sabitlenmiş olacaktır. Ojenizin mümkün olduğunca son kullanma tarihini geçirmemeye özen gösterin. En önemli sorunlardan biri de kırılan tırnaklardır. Kırık tırnağınızın boyunu pratik bir yöntemle uzatabilirsiniz. Bir çay poşetinden tırnak boyunuza göre keseceğiniz bir parçayı, tırnak tutkalı ile tırnağınıza sabitleyebilirsiniz. Kuruduktan sonra tırnağınıza göre şekillendirerek ojenizi sürebilirsiniz.

Oje Kurutma Yöntemleri:

  • En önemli nokta ojenizi kaç kat sürerseniz sürün çok ince katlarda sürmenizdir. Bir an önce kuruması için kalın bir kat oje sürerseniz, bekleyeceğiniz zaman aksine daha da artacaktır.
  • Ojenizi sürdükten sonra, fön makinenizi soğuk ayara getirip tırnaklarınıza tutabilirsiniz. Her sürdüğünüz kat arasında en az 1-2 dakika bu işleme devam etmeniz gerekmektedir.
  • Çok acil bir işiniz var ve bir an önce çıkmanız gerekiyorsa ojenizi sürdükten sonra elinizi buz ile dolu bir suyun içinde bir süre bekletebilirsiniz.
  • Bir diğer yöntem, ojenizi sürdükten sonra buzdolabınızın soğutucusunda ellerinizi bir süre bekletmek olacaktır.
  • Ojenizi sürdünüz ama buzlu su hazırlayacak zamanınız yok, o halde ellerinizi bir süre suyun altına sokabilirsiniz. Suyun buharlaşma özelliğinden yararlanarak ojenizin çok kısa bir süre içinde kuruduğunu hayretle göreceksiniz.
  • Piyasada artık rahatlıkla bulabileceğiniz oje kurutucu makinelerden satın alabilirsiniz. Genel olarak kuaförler de bulunan bu makineleri, elektronik eşya satan mağazalardan da edinebilmeniz mümkün. Ojenizi sürdükten sonra elinizi makinenin içine yerleştirdiğinizde kurutucu hava akımı ojenizi çok kısa sürede kurutacaktır.
  • Kişisel bakım ürünleri satan mağaza, parfümeri ve eczanelerde artık sürdüğünüz anda kuruyan cilalar satılmaktadır. Ojenizi sürdükten sonra bir kat bu ciladan sürdüğünüzde tırnaklarınız hem daha bakımlı görünecek hem de ojeniz saniyeler içinde kurumuş olacaktır.
  • Oje kurutucu spreyler cankurtaranınız olabilir. Parfümerilerden kolaylıkla satın alabileceğiniz bu spreyleri ojenizi sürdükten sonra tırnaklarınızın üzerine sıkın. Ojeleriniz hemen kuruyacaktır.
  • Özellikle yaz aylarında her evde/işyerinde bulunan fanlardan faydalanabilirsiniz. Süreceğiniz her kat ojeden sonra tırnaklarınızı bir süre fana doğru tutun.

İlgili Makaleler